Online boodschappen doen en afvallen

Steeds meer mensen doen online hen boodschappen en dat is niet voor niets, er zitten namelijk veel voordelen aan. Je kunt rustig vanachter je eigen computer alle producten en actie folders bekijken en wordt ook nog eens op de hoogte gehouden via de mail. Daarnaast zijn er ook steeds meer foodboxen, waarbij je complete maaltijden inclusief recepten kunt bestellen die je alleen nog maar zelf hoeft te bereiden. Dit is erg handig als je nieuwe gerechten wilt ontdenkken, maar ook wanneer niet zoveel tijd hebt om boodschappen te doen. Gezond eten en gezonde boodschappen in huis halen zijn erg belangrijk als je wilt afvallen. Want wat je allemaal koopt, komt in je keukenkastjes terecht en uiteindelijk ook in je mond en maag. Hoe gezonder jouw boodschappen zijn, hoe gezonder je keukenkastjes er uit zien en hoe gezonder jij uiteindelijk kunt koken en eten.

Nieuwe onbekende gezonde producten
Afvallen kan op het begin even lastig zijn, je moet producten die je normaal gespoken eet vervangen door andere onbekende producten. Dit betekent niet dat je niks meer kunt eten van wat je gewend bent, er zijn namelijk zoveel mogelijkheden voor gezondere alternatieven en gezonde lekkere producten. Door het koken van verschillende heerlijke en gezond gerechten, gaat het jou zeker lukken om met succes van die overtollige kilo’s af te komen. Want waarom zou je ongezond blijven eten als je ook lekker én tegelijkertijd gezond kunt eten?

Koolhydraten en afvallen
Wanneer je de snelle koolhydraten vermijd en deze vervangt door de trage koolhydraten, kan je zeer snel afvallen en vet verliezen. Doordat er vaak meer eiwitten in de recepten zit, ga je tegelijkertijd spierverlies tegen. Het zou namelijk zonde zijn om spieren te verliezen in plaats van vetweefsel. Daarnaast zorgen eiwitten ook nog eens voor een langer verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer trek hebt. Voeding waarbij de snelle koolhydraten worden vermeden bevat vaak veel voedingsstoffen, waardoor je automatisch al minder gaat eten en dus dagelijks minder calorieën binnekrijgt. Dit noemen ze ook wel het koolhydraatare dieet. Het koolhydraatarme dieet is geen dieet waarin je honger hoeft te leiden, het bestaat namelijk uit drie hoofdmaaltijden en daar tussen in nog een tussendoortje of gezonde snack. Op het begin denk je misschien dat je helemaal niet kunt snacken tussen door, maar nogmaals het draait er om wat je binnenkrijgt. Er zijn namelijk ook honderden gezonde snacks, zelfs koekjes, taart en gezonde frietjes!

Bereken je BMI maandelijks
Om een goed beeld van je progressie te krijgen tijdens het afvallen en diëten is het handig om maandelijks je BMI te berekenen. Dit kun je eenvoudig doen door een bmi calculator te gebruiken van het internet zoals deze bmicalculator op www.bmiberekenen.nl. Wanneer jij je geslacht, gewicht en lengte invult, rekent deze calculator automatisch uit wat jouw bmi is. Dit kun je opschrijven en maandelijks herhalen zodat je een goed beeld krijgt. De BMI formule is berekent aan de hand van jouw gegevens de verhouding van je vetpercentage en je lichaamslengte. Wanneer dit niet in balans is heb je overgewicht of ondergewicht en dat is beide erg ongezond en op de lange termijn zelfs schadelijk voor je gezondheid

Plaats een reactie