Duitse Goulash

Wordt goulash van oorsprong alleen maar in Hongarije gegeten? Nee, juist niet. Historisch gezien is het juist een gerecht dat veel in onder andere Oostenrijk en Duitsland gegeten wordt, hoewel er wel verschillen zijn ten opzichte van de Hongaarse goulash.

Het grote verschil zit vaak in de soort vlees dat gebruikt wordt, en om heel eerlijk te zijn wordt van oorsprong in Duitsland vaak erg vet vlees gebruikt. Daar is een Duitser dol op. Overigens in dit recept niet, er zit dan ook zeker wat Nederlands in het recept verwerkt.

Voor de Duitse goulash hebben we de volgende ingrediënten nodig, die je doorgaans ook in een Nederlandse supermarkt kunt kopen.

Ingrediënten

  • 20 gr. boter
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 aardappels
  • 1 kilo rundvlees
  • 70 gr tomatenpuree (blik)
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 2 paprika’s (rood, groen)
  • 125 gr. crème fraîche
  • 1 rode peper
  • 1/4 liter rode wijn
  • 2 stokbroden
  • zout
  • peper

Kruidenmengsel

  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprika
  • 1 mespunt Cayenne peper

Bereiding

  1. Snij de ui in grove stukken.
  2. Snij de knoflook in grove stukken.
  3. Snij het rundvlees in grove stukken.
  4. Smelt de boter in een hoge pan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig zijn.
  5. Voeg de rundvlees toe en braad deze half gaar.
  6. Voeg de gepelde tomaten en de tomaten puree toe.
  7. Voeg de rode wijn toe.
  8. Breng het geheel aan de kook en voeg het kruidenmengsel toe.
  9. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  10. Laat het geheel 30 minuten koken met een deksel op de pan.
  11. Snij de aardappels in blokjes.
  12. Voeg de aardappels toe en kook 20 minuten verder.
  13. Snij de paprika in blokjes.
  14. Voeg de rode peper toe (heel).
  15. Voeg de paprika toe en kook 10 minuten verder.
  16. Verwijder de rode peper
  17. Voeg de creme fraiche toe en serveer het gerecht met wat stokbrood erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *