De voordelen van het kweken van eigen groente en fruit.

Zelf groente en fruit kweken, het wordt steeds populairder. Zo is er een supermarktketen die kleine moestuintjes uitdeelt bij de boodschappen en wordt er op televisie in de tuinprogramma’s meer aandacht aan het kweken van groente en fruit geschonken. Oftewel:  je eigen voedsel kweken is hot. Het zelf kweken brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo is het leerzaam, goedkoper en het is ook nog eens super gezond. Wist je dat je ook het hele jaar door kunt kweken? De voordelen van zelf groente en fruit verbouwen lees je hier.

Zelf kweken is gezond én goedkoper

Doordat jij je eigen groente en fruit kweekt, ben je een stuk goedkoper uit. Mits je de tijd die je in je moestuin doorbrengt niet in rekening brengt natuurlijk. Vergelijk de prijzen van biologisch voedsel maar eens met de aanschafkosten van de zaadjes die je in je eigen tuin hebt gestopt. Hier zal een aanzienlijk verschil tussen zitten. Zo bespaar jij dus kosten. En spray jij je moestuin in met bestrijdingsmiddelen of conserveringsmiddelen? Waarschijnlijk niet. Je wil weten wat je eet. Het kweken van je eigen groente en fruit is gezond. Doordat je een goed gevulde moestuin hebt, zul je vaker groente en fruit eten. Het is zonde als de groente en fruit waar je zo je best voor hebt gedaan bederft. Doordat je meer groente en fruit eet, blijft er minder ruimte in je maag over voor andere (minder gezonde) lekkernijen.

Kweek het hele seizoen door

Nu je eenmaal de moestuinverslaving te pakken hebt, wil je het liefst het hele jaar door je groente en fruit kweken. Logisch! Want wat is er nu lekkerder dan je eigen groente en fruit eten? Met een kweekkast kun je het gehele jaar je eigen voedsel kweken. Ook kun je nu groente en fruit kweken die een hogere groeitemperatuur nodig hebben. In een kweekkast kun je eenvoudig de temperatuur regelen. Maar het belangrijkste voordeel is toch wel dat je het gehele jaar verse groente en fruit in huis hebt. En dat is handig. Komt er visite langs en blijven ze mee-eten? Geen probleem! Je plukt wat verse sla en in een handomdraai maak jij een heerlijke, gezonde salade.

Fit voor (en tijdens) de zomer!

Wanneer je je eigen groente en fruit kweekt, zul je in je moestuin de nodige uurtjes in moeten rondbrengen. En dat is gezond, want door de bewegingen die je maakt in de moestuin blijf je fit. Zeg maar dag tegen de sportschool, door het kweken blijf jij in shape! Een paar keer bukken om te kijken of de aardbeien al rood zijn of om wat oude bloemen op te ruimen en je hebt er alweer wat squats opzitten. Door je terras aan te vegen en het gazon te harken gebruik je je armspieren. Je eigen groente en fruit kweken is gezond. Wist je dat je met tuinieren al snel 350 calorieën per uur kunt verbranden? Bovendien krijg je zo ook veel buitenlucht binnen en heb je binnen no-time een lekker zomers kleurtje. Kweek jij je eigen groente en fruit al?

Plaats een reactie