De geschiedenis van anniesbuurtsuper.nl

Leo en Annie van Boven van Annie en Leo’s Buurtsuper in Kraggenburg luiden opnieuw de noodklok. Koopt Kraggenburg niet vaker in de eigen Troefmarkt, dan gaan over enkele maanden de deuren voorgoed dicht.


annies buurtsuper


Het aantal klanten is merkbaar teruggelopen sinds er een Jumbo in Marknesse zit. Eerder liep de omzet al terug bij de opening van de Jumbo in Emmeloord. Afgelopen weekeinde deed de Kraggenburgse Margot Maljaars op de dorpswebsite een oproep aan haar dorpsgenoten toch minsten een tientje per week in de eigen buurtsuper te besteden. “Als iedereen dat doet kunnen we het hoofd boven water houden”, zegt Annie van Boven. Zij waardeert de actie van Maljaars zeer en zou het nog meer op prijs stellen als Kraggenburg de wens van Maljaars in vervulling laat gaan. “We moeten trots zijn op onze eigen winkel, op onze ondernemers. Omdat we het dorp leefbaar willen h0uden, omdat we sociaal betrokken zijn en omdat we nog zoveel plannen hebben”, schrijft Maljaars.

Over Annies Buurtsuper

Na de dip met de komst van de Jumbo in Emmeloord zag Annie en Leo’s Buurtsuper de omzet geleidelijk weer aantrekken. “We konden weer verder”, aldus Annie van Boven. De Jumbo in Marknesse is een gevaarlijker concurrent. “We hopen dat iedere Kraggenburger een bijdrage wil leveren. Zeker ook jongere mensen”, aldus Annie van Boven. Annie en Leo hebben 13,5 jaar een supermarkt in Kraggenburg. In de beginjaren liep de buurtsuper goed. Een belangrijke oorzaak voor de achteruitgang ligt in het feit dat er in het dorp al zo’n vijftien jaar geen nieuwe woningen zijn gebouwd. “Dat scheelt enorm”, aldus Annie. (bron: stentor)

Plaats een reactie